Jag fick en chans att välja rätt val i livet

Hejsan, hejsan, idag hade jag tänkt berätta om ett väldigt personligt ämne angående min uppväxt. Det ska nämligen handla om när jag bodde på ett HVB i Jönköping och hur allt började. Det behandlingshemmet jag bodde på heter Skeppet.

Jag växte upp i en familj utan en trygg punkt då jag hade missbrukande föräldrar, redan i ung ålder hamnade jag fel i livet. Jag hamnade i fel kompiskrets och började göra dumma saker på min fritid, jag började dessutom skita i skolan och allt som betydde något för min framtid. Vid 15 års åldern märkte de i skolan att något inte stod rätt till och kontaktade min familj, de märkte då att min familj var aningen instabil och rekommenderade ett HVB nära Jönköping för att jag skulle få en chans att komma ur alla mina dåliga vanor. Till en början sket jag i det men efter ett par månader av tänkande kontaktade jag Skeppet AB för att se om de kunde hjälpa mig. Efter många samtal kom vi fram till att den bästa lösningen var för mig att flytta in hos dem för att minska risken för mig att fortsätta med allt dumt jag gjort. Jag fick verkligen den vården jag behövde i det läget genom samtal och uppvakning, jag fick chansen att bygga nya relationer och göra mer av de saker som verkade positivt för mig och min livsstil. Det gjorde att jag återigen kunde fokusera på skolan för att göra det mesta av min framtid, vilket jag idag verkligen uppskattar. Hade jag inte fått bo på deras HVB i Jönköping med omnejd och fått den hjälp jag fick hade mitt liv verkligen sett annorlunda ut idag.